.
          .
          .
          .
          .
          .

cursus

Private Finance:
box 2, box 3 en privacy

Docent: Jeroen Knol

 

Donderdag 23 maart 2023
16.00 tot 20.30 uur
Heerenveen, Abe Lenstra stadion
€ 325,- per persoon

Meteen inschrijven:

Inhoud

De wetgeving op het snijvlak van vermogen en fiscaliteit is in beweging en de adviseur staat voor lastige keuzes. Blijven beleggen in box 2 of afrekenen en naar box 3? Herfinanciering schulden bij de eigen BV i.v.m. excessief lenen? Hoog of laag renderend vermogen in box 3 aanhouden? En wat te doen met box 3-schulden?

Ook op het gebied van open fondsen voor gemene rekening, familiefondsen open CV’s en andere privacy-elementen staan de nodige veranderingen op stapel. En wat gebeurt er met de vrijgestelde beleggingsinstelling?

Veel van deze afwegingen hangen samen met het verwachte rendement. In deze cursus neemt ervaren docent en family-officer Jeroen Knol je mee waardoor je in staat blijft om dé adviseur en gesprekspartner van je cliënt te zijn en hem bij te staan in deze keuzes. Flexibiliteit en liquiditeit zijn de kernbegrippen waar Jeroen steeds op zal terugkomen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Programma:

15.30 - 16.00 uur:  ontvangst met koffie/thee
16.00 - 18.00 uur:  cursus deel 1
18.00 - 18.30 uur:  pauze met broodjesmaaltijd
18.30 - 20.30 uur:  cursus deel 2

Jeroen Knol

Docent: Jeroen Knol

Thuis in private finance in de ruimste zin van het woord. Hij was als vermogensstructureerder en beleggingsadviseur werkzaam bij MeesPierson en Merrill Lynch. Geeft naast de family office-praktijk, opleidingen aan bankiers, accountants, financieel planners en adviseurs.