.
          .
          .
          .
          .
          .

cursus

Actualiteiten
Estate Planning

Docent: Paul Schut

 

Donderdag 28 september 2023
16.00 tot 20.30 uur
Heerenveen, Abe Lenstra stadion
€ 325,- per persoon

Meteen inschrijven:

Inhoud

Er wordt tijdens deze cursus gewerkt met veel praktijkvoorbeelden en uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen. De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  • huwelijksgoederenrecht
  • schenken
  • testament en renteafspraken
  • overlijden
  • vermogensoverdracht
  • testamentaire bepalingen
Door jurisprudentie en wetgeving verandert het speelveld van estate planning doorlopend. Wat is belangrijk en welke mogelijkheden biedt het? In deze cursus krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden en relevante jurisprudentie handvatten voor om je klant optimaal te adviseren. Wat kun je (niet) bereiken met een en/of rekening en het wijzigen van het huwelijksgoederenregime? Is een schenking binnen 180 dagen voor overlijden nu wel of niet belast voor de erfbelasting? Ook de gevolgen van renteafspraken na een overlijden worden besproken. Dat geldt ook voor de overdracht van een woning aan kinderen. Vermogensstructurering en vermogensoverheveling in combinatie met het aangepaste box 3 regime ontbreekt uiteraard niet. Tot slot worden een paar pakkende voorbeelden gegeven van instrumenten die een testament kunnen opvrolijken (en waarmee de belastingdruk flink kan worden verlaagd).

Programma:

15.30 - 16.00 uur:  ontvangst met koffie/thee
16.00 - 18.00 uur:  cursus deel 1
18.00 - 18.30 uur:  pauze met broodjesmaaltijd
18.30 - 20.30 uur:  cursus deel 2

Paul Schut

Docent: Paul Schut

Fiscaal econoom en financieel planner met focus op estate planning. Levert gespecialiseerd advies op hetgebied van inkomens- en vermogensoverheveling naar de volgende generatie.