.
          .
          .
          .
          .
          .

cursus

Fiscale Aspecten
Echtscheiding

Docent: Rob Welling

 

Donderdag 16 mei 2024
16.00 tot 20.30 uur
Heerenveen, Abe Lenstra Stadion
€ 350,- per persoon

Meteen inschrijven:

Inhoud

De kapstok van deze training is het echtscheidingsconvenant. Op deze manier worden alle relevante aspecten van de echtscheiding doorlopen. Vanzelfsprekend ligt de focus op de fiscaliteit, maar ook de civiele aspecten blijven niet onbesproken.

 

In de training zal o.a. aandacht worden besteed aan:

  • Wie is mijn fiscaal-/toeslagpartner? > Uiteraard komt ook aan bod hoe dit fiscaal zo gunstig mogelijk vorm te geven.
  • Partneralimentatie anno 2024 > Er wordt stilgestaan bij wat er anno 2024 netto overblijft van de ontvangen alimentatie. Ook wordt ingegaan op de mogelijkheden rondom afkoop.
  • Welke waardering passen we toe voor de eigen woning? > Er wordt stilgestaan bij het besluit van 15 juni 2022.
  • Eigenwoningregeling bij echtscheiding > Dit onderwerp is één van de meest gemaakte fouten bij echtscheiding en mag dus niet ontbreken. De fiscus zit hier tegenwoordig bovenop, dus het onderwerp is actueler dan ooit.
  • Alternatieve titels voor vermogensoverheveling > Door creatief te spelen met civiele aspecten is er ook fiscaal veel mogelijk.
  • Wat mag niet ontbreken in de fiscale paragraaf? > Een rammelende paragraaf zorgt voor problemen bij het opstellen van de aangifte, daarom een niet te onderschatten onderdeel.
  • Valkuilen aangifte inkomstenbelasting bij scheiding > Er worden extreem veel fouten gemaakt in deze belastingaangiften. Hoe zorg je ervoor dat jouw client geen discussie krijgt met de fiscus?

Uiteraard wordt er gewerkt met praktijkvoorbeelden en is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Programma:

15.30 - 16.00 uur:  ontvangst met koffie/thee
16.00 - 18.00 uur:  cursus deel 1
18.00 - 18.30 uur:  pauze met broodjesmaaltijd
18.30 - 20.30 uur:  cursus deel 2

Rob_Welling-6d7de737

Docent: Rob Welling

Rob Welling studeerde Fiscaal Recht en  familierecht. Al vroeg in zijn carrière zag hij de kracht van specialisatie en besloot hij zich toe te leggen op het familierecht. In 2021 maakte Rob de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap en ging hij verder als Welling fiscaal & financieel advies.